.
www.megastock.ru Здесь находится аттестат нашего WM идентификатора 306628194038

Сучасний розвиток документознавства в Україні



Ћплатить




ЗМІСТ

ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА 5
1.1 Документознавство як наукова дисципліна 5
1.2 Внесок українських науковців в розвиток науки
документознавства 9
РОЗДІЛ 2 ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА В УКРАЇНІ 12
2.1 Становлення сучасного документознавства та його розвиток у
ХХ ст. 12
2.2 Перспективи розвитку документознавства в Україні  21
ВИСНОВКИ 24
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ 27


ВСТУП

Актуальність теми. Важливою проблемою документознавства на сучасному етапі є процес його становлення як наукової дисципліни. Фахівців і вчених з документознавства стає дедалі більше, що говорить про стрімкий розвиток даної науки. Проте погляди провідних вчених, що вивчають закономірності створення, функціонування документів, розробляють принципи побудови документно-комунікаційних систем та методи їх діяльності, суттєво відрізняються. Тому потрібен порівняльний аналіз різних підходів, щоб зрозуміти принципи і завдання документознавства як науки. Також для того, щоб тенденція розвитку продовжувалась потрібно визначити основні концепції розвитку.
Особливість і відмінність документознавства від інших наук документно-комунікаційного циклу полягає у тому, що воно вивчає документ як цілісну систему, його властивості, структуру, форму, мову, способи сприйняття та обробки інформації зафіксованої на будь-якому матеріальному носієві.
Стан дослідження теми: курсова робота підготовлена на основі вивчення виявленої літератури, в якій відображено досліджувану тему. Серед опрацьованих джерел слід виділити роботи Г.М.Швецової-Водки [16; 17] та І.Нілової [11 ], які досліджують документознавство як наукову дисципліну. Н.М.Кушнаренко [9;10] висвітлює основні поняття з теорії документознавства. Розробка структури документознавства здійснювалась рядом науковців, такими як М.С.Слободяник [15] та С.Г.Кулешов [7; 8]. Місце документознавства в системі наук висвітлено в статтях Ю.Н.Столярова [14].
Мета роботи полягає у дослідженні процесу сучасного розвитку документознавства в Україні, його становлення як суспільної науки та визначенні концепцій для подальшого розвитку.
Завдання роботи обумовлені її метою:
• Виявити та проаналізувати літературу з теми курсової роботи;
• дослідити особливості документознавства як суспільної науки;
• проаналізувати становлення документознавства як наукової дисципліни;
• з’ясувати сучасний стан документознавства і його місце в системі наук;
• узагальнити внесок вітчизняних науковців у розвиток документознавства;
• окреслити перспективи та напрямки розвитку документознавства в Україні.
Об’єктом дослідження даної курсової роботи є документознавство як суспільна наука.
Предметом дослідження даної курсової роботи є сучасний стан та напрямки розвитку науки про документ в Україні.
Методи дослідження: обумовлені об’єктом і предметом курсової роботи, зокрема, застосовано методи аналізу та синтезу, порівняльний та понятійний методи.
У відповідності до поставлених мети та конкретних завдань дослідження, визначено структуру роботи. Вона складається зі вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури. 
 





Ћплатить