.
www.megastock.ru Здесь находится аттестат нашего WM идентификатора 306628194038

Діяльність політичних партій християнського спрямування в Україні на сучасному етапі



Ћплатить




 
ЗМІСТ

ВСТУП 3

РОЗДІЛ 1 ОСОБЛИВОСТІ ВИНИКНЕННЯ ТА ДІЯЛЬНОСТІ ХРИСТИЯНСЬКО-ДЕМОКРАТИЧНИХ ПАРТІЙ 6
1.1 Християнська віра і політика 6
1.2 Виникнення та функціонування партій християнсько-демократичного спрямування в ХХ столітті 10

РОЗДІЛ 2 РЕСПУБЛІКАНСЬКА ХРИСТИЯНСЬКА ПАРТІЯ ТА ХРИСТИЯНСЬКО-ДЕМОКРАТИЧНИЙ СОЮЗ В КУЛЬТУРНО-ПОЛІТИЧНОМУ ЖИТТІ УКРАЇНІ 19
2.1 Особливості діяльності Республіканської Християнської Партії 19
2.2 Християнсько-Демократичний Союз та його функціонування в Україні 27

ВИСНОВКИ 33
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 35

 
ВСТУП

Актуальність дослідження. Церква і політика були пов’язані між собою ще з найдавніших часів. Багато правителів всіх держав приходили до влади саме завдяки підтримці релігійних організацій чи партій. В середньовіччя церква відігравала провідну роль не лише у внутрішній політиці держав, а й на міжнародній арені.
Сьогодні, в незалежній Україні церква потужно імплантована в суспільне життя. Це зумовлено філософією її власного буття в країні, а також прагненням надолужити втрачені за період радянської влади позиції як сумління суспільства, дороговказу в національному та духовному поступі. Зважаючи на результати соціологічних опитувань, церква є чинником, що спроможний об’єднати та примирити суспільство, задати йому новий ціннісний вимір, адже вона незмінно є лідером за довірою їй громадян. Однак на практиці виконання такого завдання для церкви реально виявляється дуже складним. 
Сьогоднішній рівень стосунків церква-держава не відповідає потребам суспільства. Одна з найбільших проблем державно-церковних взаємовідношень – це притаманна частині церковних офіційних представників звичка висловлювати в догматичній манері думки з приводу суспільно-політичних проблем сьогодення. Відтак, церква перетворюється ще на одне політичне угруповання, забуваючи, що головне її призначення – євангелізаційна діяльність, справи милосердя та душпастирство, а не політика. Вивчення недалекого минулого нашої держави дозволяє виокремити тенденції і простежити закладені діями та позицією християнських конфесій і партій християнського спрямування детермінанти, що впливають на сучасне суспільно-політичне життя.
Інтерес до суспільно-політичної діяльності християнських конфесій завжди стійкий у науковому колі, що зумовлено актуальністю проблеми для сьогодення та майбуття країни. О. Грицина, В. Єленський; с. Здіорук, А. Колодний, М. Маринович, О. Саган, Ю. Решетніков та інші вчені простежують та аналізують тенденції суспільно-релігійних відносин років незалежності України. Водночас багатоманітність проблеми та особливий вплив, що його справляють християнські конфесії й християнські партії не лишень на духовне, але й на суспільно-політичне життя країни вимагає ретельнішого розгляду, аналізу та прогнозування наявних тенденцій у суспільно-релігійному житті 1991-2011 рр. України. 
Мета дослідження полягає в характеристиці діяльності політичних партій християнського спрямування в Україні на сучасному етапі. Для досягнення мети були поставлені такі завдання:
1. Узагальнити інформацію про взаємовплив християнської віри і політики;
2. Проаналізувати виникнення та функціонування партій християнсько-демократичного спрямування в ХХ столітті;
3. Дослідити особливості діяльності Республіканської Християнської Партії;
4. Описати Християнсько-демократичний союз та його функціонування в Україні.
Об’єктом дослідження є особливості взаємозв’язку політики та релігії.
Предметом дослідження є діяльність Республіканської Християнської Партії та Християнсько-Демократичного Союзу в Україні.
Під час вирішення визначених завдань використовувались наступні методи дослідження:
1. Загальнонауковий: синтез, аналіз та порівняння наукової літератури для теоретичного підґрунтя дослідження.
2. Діалектичний метод використовувався з метою пояснення виникнення та розвитку певних поглядів і теорій.
3. Логіко-семантичний метод сприяв визначенню понять за допомогою аналізу їх ознак, відношень між мовними висловами та дійсністю, а саме цей метод допоміг визначенню понятійного апарату, що застосовується у дослідженні.
4. Порівняльний метод був використаний з метою порівняння поглядів різних науковців на поняття, що аналізуються в дослідженні.
5. Статистичний: для характеристики певних статистичних даних дослідження.
Практична цінність роботи полягає в узагальнені знань про особливості діяльності політичних партій християнського спрямування в Україні на сучасному етапі. Дослідження може використовуватися в навчальних цілях.
У відповідності до поставлених мети та конкретних завдань дослідження, визначено структуру роботи. Вона складається зі вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури. 





Ћплатить