.
www.megastock.ru Здесь находится аттестат нашего WM идентификатора 306628194038

Управління готельним господарством у сучасних умовах



Ћплатить




ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1 ІСТОРІЯ ТА ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА 7
1.1 Розвиток та еволюція  готельного господарства 7
1.2 Сутність та  специфіка організації готельних послуг 17
1.3 Організація додаткових послуг у готельному господарстві 29
РОЗДІЛ 2 СУЧАСНИЙ СТАН УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЬНИМ ГОСПОДАРСТВОМ 34
2.1 Види готелів і особливості "товару" готельного господарства 34
2.2 Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності 55
2.3 Сучасний стан ринку готельних послуг 61
РОЗДІЛ 3 ПРОБЛЕМИ УДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО БІЗНЕСУ НА ПРИКЛАДІ ГОТЕЛЮ «КОЛОМИЯ" 69
3.1 Загальна характеристика готелю «Коломия» 69
3.2 Шляхи поліпшення та удосконалення діяльності готелю «Коломия» в контексті розвитку готельного бізнесу 81
ВИСНОВКИ 90
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ 93
ДОДАТКИ 97


 
ВСТУП

     Актуальність теми. Розвиток туристичної галузі сьогодні є надзвичайно актуальним, оскільки туризм є одним із важливих чинників виходу  нашої економіки з кризи, стабільного і динамічного збільшення надходень до бюджету, позитивного впливу на стан справ у багатьох галузях народного господарства, підвищення зайнятості населення, розвитку у ринкових відносинах. Туризм виконує важливу роль у здійсненні широкомасштабних завдань по розбудові української державності, входженню України до світового співтовариства, культурному та духовному відродженню нації.
Адже Україна має багаті туристичні можливості, розвинуту мережу авіаційних, залізничних, автомобільних, морських і річкових шляхів сполучення, має вигідне для туризму місце розташування на перехресті шляхів між Заходом та Сходом. Саме тому Україна має всі умови для того, щоб стати туристичною державою світового рівня.
Водночас, подальший розвиток туризму стримує відсутність належної інфраструктури, відповідних сервісних умов, що в свою чергу позначається на рівні якості обслуговування туристів. Стан розвитку галузі не відповідає потенційним можливостям держави, яка має все необхідне для розвитку туристичної індустрії: природні умови, історико – культурні та матеріальні ресурси.
На даному етапі туризм посідає незначне місце в економіці України в порівнянні з країнами розвинутої економіки. У багатьох країнах світу він є значною галуззю економіки, спеціалісти вважають туризм однією з найважливіших галузей світового господарства.
Основною складовою туристської індустрії є готельне господарство. Саме готельні підприємства виконують одну з найважливіших функцій у сфері обслуговування туристів: забезпечують їх сучасним житлом та побутовими послугами.
Готельне господарство - це складне багатофункціональне господарство, до якого у більшості випадків входить значна кількість підрозділів, що є основними для суміжних сфер діяльності.
Готельне господарство є однією з складових туристичної індустрії. Матеріальна база, що призначена для розміщення туристів, посідає одне з перших місць при формуванні туристичної інфраструктури, бо якість проживання та відповідне обслуговування рішуче впливають на рівень туристичного сервісу. А отже, готельна індустрія стає швидко зростаючим бізнесом, що приносить значні грошові надходження, в тому числі валютні. Вітчизняна готельна галузь стає невід’ємною складовою світового готельного господарства.
Такий швидкий темп інтеграції до європейського суспільства пояснюється зручним географічним положенням України (розташована в центрі Європи на перехресті транзитних шляхів) та не менш швидким зростанням українського бізнесу, що також активізує приїзд до нашої країни бізнесменів та людей у справах з різних куточків світу. Тому саме зараз стає актуальним питання відновлення та приведення готельного господарства країни до європейських стандартів. З підвищенням ділової активності країни зростає потреба й у більшій кількості готелів, оскільки першим питанням, яке незмінно виникає перед кожним приїжджим, є «де зупинитися в незнайомому місті?».
Джерельна база. Більшість науковців, зокрема Р.А. Браймер, В.С. Бугаєнко, Д.К. Ісмаєв, Т.Л. Коган, А.В. Наслєдніков, В.М. Новіков, В.С. Семенов, В.А. Квартальнов, Л.Ф. Ходорков, якщо і приділяють увагу проблемам розвитку готельного господарства, то тільки як одній з складових туризму, тобто досить скорочено і неповно.
Метою даної роботи є дослідження сучасного стану ринку готельних послуг в Україні та управління готельним господарством в сучасних умовах.
          Досягнення поставленої мети вимагає вирішення таких задач:
- розглянути розвиток та еволюцію готельного господарства;
- розкрити сутність та специфіку готельних послуг;
- показати види готелів і особливості "товару" готельного господарства;
- продемонструвати сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності;
- дослідити сучасний стан ринку готельних послуг в Україні.
   Об’єктом дослідження є ринок готельних послуг в Україні та готель «Коломия». Для більшої конкретизації об’єкта даного дослідження було визначено головні термінологічні поняття, використані у роботі: готельне господарство, готельні послуги, готель та ін.
Предметом дослідження є управління готельним господарством в сучасних умовах .
В дослідженні використовувались загальнонаукові методи аналізу, синтезу і узагальнення при дослідженні стану і тенденцій розвитку готельного господарства України, особливостей функціонування регіонального ринку готельних послуг; а також спеціальні методи: методи збору і первинної обробки інформації, методи дослідження, оцінки і узагальнення отриманої інформації – при дослідженні ринку готельних послуг України.
 Наукова новизна полягає у:

- дослідженні основних факторів, що впливають на процес управління готельним господарством;

- визначенні специфічних особливостей управління готельним господарством як складовою сфери готельних послуг.

Теоретичне і практичне значення одержаних результатів полягає у тому, що теоретичні і методологічні розробки, висновки і рекомендації, запропоновані нами, можуть стати основою: проведення подальших теоретичних і науково-практичних досліджень у сфері готельного господарства і туризму; розробки державних, регіональних і міжрегіональних програм розвитку готельного господарства і туризму. Дана робота може бути використана для подальшого вивчення в сфері готельного господарства та  в сфері туризму.
Структура роботи складається з вступу, основної частини, висновків, списку використаних джерел та літератури і додатків. Перший розділ – «Історія та засади організації готельного господарства». Другий розділ – «Сучасний стан управління готельним господарством». Третій розділ -  «Готель «Коломия » в системі управління готельним господарством України».
 





Ћплатить