.
www.megastock.ru Здесь находится аттестат нашего WM идентификатора 306628194038

Організаційно-функціональна характеристика органів Державної Податкової Адміністрації



Ћплатить




ВСТУП
Для існування держави потрібні відповідні фінансові ресурси, які акумулюються в бюджетних і позабюджетних централізованих фондах. В ринкових умовах господарювання податкова форма такої централізації стає провідною. Податки є універсальною і разом з тим вихідною категорією, що виражає основні властивості фінансів, які функціонують в розвинутій економічній системі ринкового типу.
Однією з важливих складових фіскальної політики держави є податкове регулювання як форма управління економікою. На сьогодні саме податки — основне джерело доходів держави; вони виступають важливим економічним інструментом стимулювання та регулювання виробництва, забезпечення соціальних гарантій.
Кожна організація в умовах переходу до ринкових умов існування повинна чітко орієнтуватись у ринкових відносинах, повинно вміти правильно оцінювати виробничий, науково-технічний, економічний потенціал, стратегію подальшого розвитку. Для того, щоб організація ефективно працювала слід не тільки знати як і вміти правильно вести її діяльність, але і попереджати негативні процеси, які можуть виникнути у неї. Це постійно спонукає економістів вивчати всі сфери діяльності організації, оцінювати взаємозв’язки явищ і процесів, виявляти і виправляти недоліки в діяльності, проводити комплексний аналіз показників господарсько-фінансової діяльності, який повинен відповідати сучасним вимогам розвитку ринкової економіки.
Об’єктом дослідження виробничої практики є Острозьке відділення Здолбунівської об’єднаної державної податкової інспекції, а предметом усі процеси, пов’язані з його діяльністю: організаційно–функціональна характеристика органів ДПА, введення реєстру платників податків – юридичних та фізичних осіб, порядок сплати ними податків, порядок сплати та стягнення простроченої заборгованості, порядок обліку та звітності, правила проведення документальних перевірок та причини накладання штрафних санкцій за їхніми результатами, а також вивчення програмного забезпечення, яке по-суті використовується для справляння податків та зборів і т. д..
Основною метою переддипломної виробничої практики є закріплення теоретичних знань, одержаних в процесі навчання, формування професійних навичок, вмінь, необхідних для майбутньої роботи та досвіду організаційної роботи, навички приймати самостійні рішення по конкретних напрямках роботи в реальних виробничих умовах.
Основним завданням практики є дослідження діяльності Острозького відділення Здолбунівської об’єднаної державної податкової інспекції, виявлення недоліків у його функціонуванні та розроблення перспективних шляхів розвитку, а також обробка цих матеріалів для оформлення звіту.
Для всебічного вивчення об’єкта дослідження використаємо такі методи: монографічний, порівняння, узагальнення, економіко-математичний.




Ћплатить