.
www.megastock.ru Здесь находится аттестат нашего WM идентификатора 306628194038

Спадкування за заповітом за новим ЦК



Ћплатить




Зміст

Вступ 3
Розділ І. Поняття спадкування за заповітом 6
1.1 Поняття і форма заповіту 6
1.2 Суб'єкти спадкових правовідносин при спадкуванні за заповітом 14
Розділ ІІ . Особливі заповідальні розпорядження 20
Висновки 27
Список використаних джерел 29
 
Вступ


Важливим елементом процесу перебудови, реформування та демократизації всіх систем суспільства в Україні є формування правової держави, яка покликана забезпечити виконання конституційного принципу верховенства права (стаття 8 чинної Конституції України), та забезпечувати недоторканність та захист таких важливих соціальних цінностей як життя та здоров’я людини, її недоторканності і безпеки, честі та гідності.
Економічні перетворення в державі мають на меті утворення нової системи господарювання, які тягнуть за собою значні потреби в реформації правової системи держави. За даних умов значно зростає роль правового регулювання товарно-грошових відносин та різноманітних відносин з немайновими цінностями. Держава має прикласти максимальних зусиль для того щоб правова база була приведена до відповідності з вимогами чинної ситуації в економіці.
Інститут спадкового права в усіх правових системах, як стародавніх так і сучасних, є одним із найважливіших. Його значимість обумовлюється також тим, що об’єктом спадкування переважно є право власності. Що залишається після смерті власника, кому має перейти майно, в якому порядку та обсязі - всі ці проблеми спадкового права з найдавніших часів і до нашого часу  залишаються в центрі уваги суспільства та держави, законодавців та дослідників, кожної людини, оскільки в тій чи іншій мірі торкається його інтересів.
Яким повинно бути спадкове право, вчені-цивілісти висловлювали різні точки зору. Однак у головному в них не було розбіжностей, усі вони погоджувались з тим, що відбувається перехід від покоління до покоління приватної власності, і ніхто з них не торкався соціальної спадкування.
Актуальність дослідження правових питань спадкування за заповітом обумовлена зростаючим значенням права приватної власності громадян і порядку її спадкування в умовах ринкової економіки, необхідністю розробки нового механізму, який належним чином міг би захистити права та інтереси громадян.

Мета роботи - дослідити механізм реалізації права спадкування за заповітом.
Для виконання поставленої мети ми маємо виконати наступні завдання:
 з’ясувати сутність поняття  “ заповіт ”;
 окреслити коло осіб, які можуть бути спадкодавцями і спадкоємцями;
 визначити, в яких випадках заповіт змінюють, скасовують або визнають недійсним;
 дослідити, за яких умов відкривається і приймається спадщина;
 визначити, яким чином відбувається оформлення спадкових прав.

Об’єктом дослідження є правові відносини, що мають місце в сфері спадкового права.

Предметом роботи є спадкування за заповітом і проблемні питання, що при цьому виникають.

Серед загальнонаукових методів були застосовані:
 Діалектичний;
 Метафізичний методи пізнання.
Серед спеціально-юридичних методів були використані наступні:
 Формально-догматичний,
 Метод аналізу і синтезу.

Проблема спадкування за заповітом вивчалась як радянськими, так і українськими цивілістами. Це, зокрема, Бондарев М., Ейдінова З., Гордон М.,  Дронніков В., Йоффе О. та ін.
Робота складається із вступу, двох розділів, висновків, списку використаних джерел і літератури.
У першому розділі розглянуто теоретичні аспекти проблеми, а другий присвячений питанню особливих заповідальних розпоряджень. У висновках підводяться підсумки і результати дослідження.
 





Ћплатить