.
www.megastock.ru Здесь находится аттестат нашего WM идентификатора 306628194038

Формування державності у східних словян (ІІ - ІХ століття н.е.)



Ћплатить




ЗМІСТ
ВСТУП......................................................................................................................3

РОЗДІЛ І. Розселення слов’ян у Східній Європі.............................................5

РОЗДІЛ ІІ. Особливості державності східних слов’ян.................................12

РОЗДІЛ ІІІ. Утворення Київської Русі............................................................20

ВИСНОВКИ..........................................................................................................25
 
СПИСОК ВИКОРАСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ.......................28








ВСТУП
Актуальність  дослідження. Певна етнічна група, що проживає на чітко визначеній території, має свій інститут влади, систему податків називається державою. Процес формування цієї організації є досить тривалою. І кожна держава під час виникнення проходить певні етапи і має свої особливості в історії розвитку, що залежать від географічного розташування, історичних подій, наявності на певній території природних ресурсів і інших факторів.
Основою української етнічної групи є східні слов’яни, що розселилися на території сучасної України і започаткували свою державу. Вивчення особливостей формування держави у східних слов’ян дає відповіді на безліч історичних і правових питань, що виникали в науковців протягом століть.
Метою даної роботи є дослідження особливостей формування державності у східних слов’ян, що передбачає вивчення розселення слов’янських народів, їхній розвиток і утворення єдиної держави під назвою Київська Русь.
     Для досягнення мети були поставлені та вирішені наступні завдання:
- визначити закономірності розселення слов’ян на території Європи, зокрема в східній її частині;
- вивчити особливості зародження державних утворень у східних словян;
- дослідити особливості державного устрою перших державних утворень на території Київської Русі; 
-  вивчити особливості становлення держави Київська Русь.
Об’єктом роботи є особливості формування держави у східних словян в період між ІІ – ІХ ст. н.е.
Предметом є державоподібні та державноправові інститути у східних слов’ян у І тис. н. е.
В ході дослідженні були використані і наступні методи наукового пізнання: історичний метод, аналітичний метод та метод порівняльно-правового дослідження. В процесі роботи були проаналізовані історичні наукові дослідження, що вивчають передумови виникнення держави і її розвиток. Також були співставленні певні археологічні дані, що засвідчують існування окремих культур, які були у різних державах.
Крім того, детальному розглядові підглядали наукові праці істориків, що займалися дослідженням цієї теми, історичні джерела, що описують перші державні утворення на території України, наукові роботи, що базуються на історичних і археологічних фактах, які є реальним відображенням формування в державних об’єднань на території Східної Європи.  Зокрема, розселення словян на території Європи в своїх працях висвітлюють М.Ю. Брайчевський, М. Грушевський, Б.А. Рибаков. Утворення Київської Русі вивчали О.Д. Бойко, І Н. Іванченко, П.П, Толочко та інші.
Структура даної роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків, та списку використаних джерел та літератури. Перший розділ присвячено розселенню словян на території Східної Європи. В другому розділі досліджується особливість формування державності у східних словян. Третій розділ описує утворення держави, що має назву Київська Русь.         
      






Ћплатить